Ongelmat ja ratkaisut (FAQ)

1. Salasanani ei toimi tai olen unohtanut sen, mitä teen?

Mene sivulle https://www.3tonline.fi/salasana ja anna sähköpostiosoitteesi, niin saat salasananvaihto-ohjeet.

2. En pysty kuittaamaan multimediaa katsotuksi, vaan saan ilmoituksen etten ole katsonut sitä kokonaan

Multimedia on katsottava kokonaan ennen kuin voit kuitata sen (voit katsella sen useassa osassa). Joissain multimedioissa on harjoitteita, joiden tekoaika on laskettu kokonaiskestoon mukaan. Jos onnistuit tekemään nämä hyvin ripeästi, odota rauhassa vielä hetki (ja halutessasi kertaa mielenkiintoisimpia osia). Mikäli olet varma, että olet käynyt koko multimedian läpi, ota yhteyttä ylläpitoon - materiaalin kesto saattaa olla merkitty järjestelmään väärin.

3. Miksi opetusmultimediaa avatessa tulee virhesivu "Et ole kirjautunut tai sinulla ei ole oikeuksia lukea tätä sivua. "?

Oletko kirjautunut sisään? 3T Multimediakirjasto on maksullinen Demot-aihepiiriä lukuun ottamatta. Olet kirjautunut sisään, jos oikeassa ylänurkassa näkyy käyttäjätunnuksesi ja nimesi.

4. Miksi multimedian avaamisen jälkeen tulee vain valkoinen sivu?

Klikkaa sivun keskelle valkoiselle alueelle hiiren oikealla napilla.

Jos sinulle aukeaa valikko, jossa lukee "Movie not loaded" ja "About Flash version xx", palaa takaisin ja yritä avata opetusmultimedia uudelleen. Jos multimedia ei vieläkään käynnisty, kokeile muitakin kursseja. Jos nämä toimivat, mutta alunperin aiemmin yrittämäsi ei, ota yhteyttä tuki@3tonline.fi

Jos sinulle ei aukea em. valikkoa, vaan valikko, jossa lukee esimerkiksi "Edellinen, Seuraava" jne. sinulla ei luultavasti ole asennettu Flash Playeriä. Lue » Flash-ohje.

5. Entä jos multimedian yläkuva ja navigointi latautuu, mutta sivu ei käynnisty ja sivumäärä on 1 / 0 tai 1 / Na, multimedian otsikkoa ei ole tai se on undefined?

On sattunut latausvirhe. Paina multimedian navigoinnin Sivun alkuun -painiketta. Jos tämä ei auta, palaa takaisin ja yritä avata multimedia uudelleen. Voit painaa myös selaimen Päivitä-painiketta (tai F5-näppäintä). Jos multimedia ei vieläkään käynnisty, ota yhteyttä tuki@3tonline.fi

6. Miksi varsinkin ensimmäistä sivua avatessa jää valkoinen sivualue navigoinnin (yläkuva, otsikko ja painikkeet) lisäksi?

On sattunut latausvirhe. Paina multimedian navigoinnin Sivun alkuun -painiketta. Jos tämä ei auta, palaa takaisin edelliselle sivulle ja takaisin haluamallesi sivulle. Jos edelleenkään ei auta, palaa takaisin ja yritä avata multimedia uudelleen. Voit painaa myös selaimen Päivitä-painiketta (tai F5-näppäintä). Jos tämäkään ei auta, ota yhteyttä tuki@3tonline.fi.

7. Minulla multimedia ja sen sivut latautuvat hitaasti. Missä vika?

Tarkoitatko hitaasti latautumalla sitä, että tekstit olevat hitaassa tahdissa? Tekstit on tahdistettu multimediassa olevaan spiikkiin. Onhan sinulla äänet käytössä?

Vai kestääkö alussa sivun latautuminen pitkään (prosenttiluku kasvaa hitaasti)? Onhan sinulla riittävän nopea nettiyhteys? multimediat tarvitsevat laajakaistanopeuksisen yhteyden, esimerkiksi kännykkämodeemi tai 3G-yhteys ei ole useinkaan riittävän nopea. Syynä voi olla myös yrityksen palomuuri, joka estää multimediaen latautumisen. Tämä on kyseessä varsinkin, jos sivun latauduttua sivun eteneminen keskeytyy välillä. Ota yhteyttä ATK-tukeesi.

8. Miksi minulla multimediat toimivat hyvin kotona, mutta eivät töissä?

Ilmeisesti yrityksen internet-suojaukset, kuten palomuuri, estää multimediaen katsomisen. Ota yhteyttä ATK-tukeesi.

Jos yrityksen internet-suojaukset estävät multimediaen käyttämisen, suosittelemme 3T Multimediakirjaston lisensoimista yrityksen vapaaseen käyttöön, esimerkiksi intranettiin asennettavaksi. Ota yhteyttä myynti@3tratkaisut.fi .

9. Haluaisin käyttää verkkokursseja ilman internet-yhteyttä. Saako multimedioita esimerkiksi CD-rompulla tai DVD:llä?

Yritys voi lisensoida koko 3T Multimediakirjaston tai osan siitä yrityksen vapaaseen käyttöön, esimerkiksi intranettiin asennettavaksi. Tarvittaessa toimitamme myös halutun määrän CD-rompulla CD:ltä käytettäväksi tai yksittäisiin koneisiin asennettavaksi. Pyydä tarjous lähettämällä viesti, jossa kerrot mm. yrityksen henkilöstön määrän, osoitteeseen  myynti@3tratkaisut.fi .

Emme toimita multimedioita DVD-levyllä esimerkiksi DVD-soittimella käytettäväksi , koska ne sisältävät toiminnallisuuksia, joita ei DVD-formaatti tue.

10. Haluaisin näyttää multimedioita yrityksen info-TV:ssä tai esim. ruokalassa videotykillä. Onnistuuko?

Kyllä, olemme tehneet useista multimedioistamme ns. NonStop-versioita, jotka pyörivät itsestään alusta loppuun ja taas alusta tai vaihtaen seuraavaan multimediaan. Voimme tehdä multimediat myös video-muotoon.

11. Multimediasta pitäisi olla uusi versio, mutta minulla tulee aina vanha versio.

Selain saattaa ladata välimuistista vanhaa versiota, ja joudut tyhjentämään selaimen välimuistin. Tämä tapahtuu seuraavasti:
Internet Explorer: Työkalut -> Internet-asetukset -> kohdassa Selaushistoria "Poista" -> Ruksi vain kohtaan Väliaikaiset Internet -tiedot -> Poista
FireFox: Työkalut -> Lisäasetukset -> Verkko -> Yhteydetöntä tilaa varten tallennetut tiedot -kohdan "Tyhjennä heti" -painike

 

Etkö löytänyt vastausta omaan ongelmaasi?
» Kerro ongelma tai virhetilanne ylläpidolle